Saari kuin satukirjasta!

Tammion kalastajakylä

Jaa somessa

Itäisen Suomenlahden saaristo valittu vuoden 2024 kotimaan matkakohteeksi!

Saaristoristeily kaunista saaristoreittiä pitkin Kotkasta Tammion saareen kestää noin kaksi tuntia. Tänä aikana voi nauttia auringosta aurinkokannella ja ihailla upeita saaristomaisemia sekä nauttia aluksen kahvion herkuista. Saaressa oloaikaa on pidennetty noin kahteen tuntiin, joten ehdit hyvin tutustua saareen. Perjantain iltaristeilyn saaressa oloaika on yhden tunnin. Kesän uutuutena voit ladata Meriset-sovelluksen älypuhelimeesi ja seurata reittiä sekä tutustua saareen hauskalla Tammion saariseikkailupelillä. Risteilyllä reittiselostus. 

Tammion päivä- ja iltaristeilyt 2024:

tiistai klo 13-19 (ajalla 4.6.-27.8.)

perjantai klo 18-23 (ajalla 17.5.-29.8.)

lauantai klo 10-16 (ajalla 8.6.-31.8.)

sunnuntai klo 12-17.30 (ajalla 19.5.-16.6.) sunnuntai klo 12-18.00 (ajalla 30.6.-1.9.)

Juhannusliikenteen aikataulut erikseen!

Tästä ei kesäretki parane!

Tammion vanha kalastajakylä on kuin hetki vanhaa Suomi-filmiä, värikuvina. Saari on itäisen Suomenlahden parhaiten alkuperäisenä säilynyt saaristolaiskylä. Ranta-aittojen ja syreenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Nykypäivän Tammio tarjoaa tulijalle heijastuksen vanhasta kukoistuksesta. Saaren sukujen jälkeläisten perheet asuttavat saartaan kesäisin. Saari lumoaa kauneudellaan ja saaren asukkaat ystävällisyydellään. Vanhassa kalamajassa Tammion saaressa sijaitsee saariston elämää esittelevä museo. Saaripirtillä voit tehdä löytöjä ihanalta kirpputorilta ja tutustua taidenäyttelyyn. Saaren oppaan hurmaavat tarinat saaren nykyelämästä ja historiasta jäävät mieliin palatessa takaisin kaupunkiin. Saari on ollut kaksi kertaa Unescon maailmanperintöluetteloon ehdolla.

Tammion seurantalolla 15.6.-30.8.2024: Eeva Tervosen taidenäyttely ” Merituuli tuoksuu”
Näyttelyssä on maalauksia Tammiosta, Huovarista, Kotkasta sekä mielenmaisemia mereltä.

 

 

 

 

Vikla 3

Aikataulu 2024

Hinnasto

 • Aikuiset 35 € (meno-paluu)
 • Lapset (4-11v) 16 €
 • Lapset (0-3 v) maksutta
 • Lemmikit 5 €
 • lastenvaunut, isot tavarat ulkokannella 3 € /kpl

Hyvä tietää

 • Risteilyjen lähtö- ja paluupaikka on Kotka, Sapokka, laituri 2.
 • Autoille on ilmaiset parkkipaikat lähellä aluksen lähtöpaikkaa. (Navigaattori: Sapokankatu 3, 48100
  Kotka)
 • Alukseen pääsy n. 1/2 tuntia ennen lähtöä.
 • Liikuntarajoitteiset avustetaan alukselle, saaren kallioiset polut tulee ottaa huomioon liikuttaessa. Pyörätuolilla tulevien matkustajien toivotaan ilmoittavan tulostaan etukäteen.
 • Aluksella on täysin anniskeluin varustettu kahvio, josta voi risteilyn aikana ostaa pientä suolaista mm. lohileipiä ja kahvileipää, jäätelöä, makeisia ja virvokkeita.
 • Saaressa ei ole yleisiä grillauspaikkoja, mutta saaressa on upeita kalliorantoja, jossa voi nauttia esimerkiksi omia tai kahviosta ostettuja eväitä.
 • Saaressa on Tammion kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä saaristolaismuseo, jota toivomme tukevan vapaaehtoisella maksulla siellä käydessä. Museossa myytävänä pieniä matkamuistoja ja lipas, johon voi laittaa maksun oman tunnon mukaan.
Tyttö ja venevajat
Tyttö venevajalla
Punaiset venevajat
Tammion kylällä
Tammion satamassa

Jaa somessa